Sunday, 22 July 2012

Ihsahn - Eremita


Ihsahn komt uit de Black Metal scene (Emperor), maar laat dit vooral geen reden zijn om gelijk te stoppen met lezen. De vorige solo CD (After) was al één van de meest aangrijpende CD's ooit en nu heeft hij gewoon weer een nieuwe mix van melancholie, aggressie en waanzin in elkaar geknutselt. Hulp hierbij komt van Devin Townsend, Jeff Loomis (Nevermore) en de zanger van Leprous. Allen voegen hun typische eigen geluid toe en sluiten naadloos aan bij de sfeer van deze CD.

Meest opvallend is het typische metal instrument de saxofoon. Gespeeld door Jorgen Monkeby van Shining ben ik meteen weer geïnteresseerd in zijn eigen band. Dit instrument komt in enkele nummers terug en net als bij After worden hele nieuwe niveaus van emotie bereikt met deze combinatie.

Mensen die nog op zoek zijn naar dramatische nummers voor hun begrafenis moeten eens naar Grief/ The Grave luisteren. Waanzinnige plaat.die eigenlijk gewoon op Progpower gespeeld dient te worden (had ik Martijn al voorgesteld, tijdens Obscura, niet gelukt dus volgend jaar dan maar).

No comments:

Post a comment